shutterstock_1087762943-hoog2.png

Lessen bij De Buitendienst

De Buitendienst is hét programma over natuur en techniek! De lessen bij De Buitendienst zijn even leerzaam als het programma. De thematisch opgebouwde lessen natuur en techniek voor groep 7 en 8 zijn interactief en gaan uit van onderzoekend leren.

Elke les bevat een nieuwe vraag: Hoe maak je een eiland? Waarom is de bok het bokje? Waarom verdwijnen de roggen uit de Noordzee? De lessen laten kinderen stap voor stap ontdekken en ervaren. Met proeven, onderzoeken en natuurlijk stoere filmpjes van De Buitendienst. 

wave-felgroen1.png

Hoe werken thematische lessen?

In het nieuwe schooljaar 2019-2020 geef je les met onderwijsthema's van 8 lessen.

Les 1 t/m 4

De thema's starten met een introductie van het thema. Hierin komen de doelen en het eindproduct aan bod. Vervolgens verzamelen de kinderen kennis over het onderwerp door middel van de geleide onderzoekslessen. Daarna doen ze de test: Wat weet ik nu? Wat vind ik interessant?

Les 5 t/m 8

De kinderen hebben de noodzakelijke kennis en vaardigheden. Ze gaan aan de slag met hun eigen onderzoeksvraag. Ze doen hun eigen onderzoek en maken samen een eindproduct. In de laatste lessen presenteren de kinderen hun product. Tot slot is er een evaluatie.

wave-felgroen1.png

Leuke extra's

Je vindt leuke nieuwe extra's in de leeromgeving:

  • Bekijk alle afleveringen met je klas. Tussendoor krijg je steeds quiz vragen.

  • Spannende verdiepende extra lessen als differentiatie of verdieping.

wave-felgroen1.png
onderzoekend_leren2-hoog.png

Bestel nu voor 2019-2020

Bestel nu voor schooljaar 2019-2020 de vetste Natuur & Techniek lessen! Slechts 375,- voor jouw school voor een heel schooljaar.

wave-felgroen1.png

Wat krijg ik?

Al het lesmateriaal is online toegankelijk via buitendienst.nl. 

  • Digibordlessen: Je opent de leeromgeving op het digibord. Iedere les start klassikaal via het digibord en wordt ook weer klassikaal afgesloten.

  • Lesvoorbereiding: De printbare lesvoorbereiding geeft je een overzicht van de les, met handige tips en vragen. Je kunt hem eenvoudig bij de hand houden tijdens de les.

  • Werkblad: Na het klassikale deel, gaan leerlingen tijdens de onderzoekslessen aan de slag met de printbare werkbladen. Er zijn aparte antwoordbladen voor de werkbladen beschikbaar.

  • Samenvatting: Bij iedere les hoort een overzichtelijke samenvatting van de lesstof.

  • Toets: Per thema is er een toets beschikbaar, met daarbij een antwoordblad.

  • Vaardigheidskaarten: De vaardigheidskaarten begeleiden de kinderen bij het doen van hun eigen onderzoek en het maken van een presentatie of vlog.

  • Evaluatieblad: Bij ieder thema is er een evaluatieblad om het thema mee af te sluiten.

wave-felgroen1.png